Близък съратник на Стефан Янев напусна партията му часове преди учредяването й

 

“Дясната ръка” на бившия премиер Стефан Янев напусна бъдещата му партия “Български възход” в неделя – часове преди учредяването на формацията. Става въпрос за Ралица Симеонова, която беше част от екипа на Янев в Министерство на отбраната и координираше новия политически проект. Основният мотив на Симеонова е, че новата формация се „пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности“. Позицията си Симеонова изрази във фейсбук.

“Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път”, пише Симеонова.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fralitsa.simeonova.5249%2Fposts%2F767631287716529&show_text=true&width=500″ width=“636″ height=“310″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

“Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три… “, казва още Симеонова.

Тя благодари на “свестните хора”, с които е работила досега и с които се “опитахме да вкараме качество и смислено съдържание в този проект”.

“За съжаление, не сме критична маса. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега”, заключава тя.

Учредител на партията на Стефан Янев се оказа в скандала с “Капитан Андреево”. Става въпрос за ректора на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, чието име бе замесено в изтекъл анонимен запис на разговор между „Даскалов“ и „Моллов“ с твърдение, че запечатва момента, в който на шефа на агенцията по храните Христо Даскалов е предложен подкуп, за да запази дейността на пункта на частната фирма „Евролаб 2011“.

Даскалов официално потвърди достоверността на записа и посочи, че с него е разговарял проф. Пламен Моллов. Моллов е бивш шеф на Агенцията по храните по времето на кабинета „Орешарски“. Самият Моллов определи твърденията като „фалшива новина“. По-късно в интервю за БНТ Моллов посочи, че пари не е носил, а е имал среща с Даскалов по проект за обучение на администрацията.

Източник: mediapool.bg

The post Близък съратник на Стефан Янев напусна партията му часове преди учредяването й appeared first on Начало.

0
0