Бургас ще развива сватбен туризъм

0

0

Нови цени за сключването на брак на открито в Бургас и около града предлагат общинските съветници Христина Секлемова и Красимир Тодоров. Промяната ще спести задължителното досега подписване в ритуална зала и последващото проиграване на ритуала с една истинска церемония на желаното от бъдещото семейство място, пише „Монитор“.

С предложението се въвеждат три вида цени на услугите-в работно време изнесеният ритуал ще струва 250 лева, в извън работно време, почивни и празнични дни сумата става 300 лева.

Заветното „да“ на остров Света Анастасия ще излиза на младоженците 300 лева в работно време и съответно 350 лева в останалото време.

Тарифите са предложени след анализ на разходите на услугата, свързани с транспорт, заплати на длъжностните лица, осигуровки и техническо оборудване за извършването на бракосъчетанието. До момента за изнесения ритуал таксата беше една за всички дни 250 лева.

„Зачестяват случаите, в които встъпващите в брак заявяват желание не само ритуала, но и самото сключване на граждански брак да е извън залата, във важно за тях от емоционално гледна точка или романтично място. В последните години се оформиха все повече такива привлекателни места като остров Света Анастасия, Морската градина, в кварталите Сарафово и Крайморие, Отманли и дори Летище Бургас. Така ще отговорим на очакванията на двойки от цялата страна и ще спомогнем за развитието на сватбения туризъм“, коментира Христина Секлемова.

Общини като Созопол, Приморско и Царево активно се възползват от възможностите за сключване на брак на открито, добавя общинската съветничка, която има парти агенция, но е категорична, че не е в конфликт на интереси по казуса, тъй като от промяната ще спечели единствено община Бургас.  Вносителите уточняват, че възможността за церемония на открито е особено важна в ситуацията на COVID-19.

В същото време се запазват цените за класическите ритуали на „Вардар“-80 лева в делничните дни и 110 в празничните и почивните, в Казиното и на Флората между 150 и 250 лева взависимост от това коя зала се ползва и какъв е избора на двойката за музикалното оформление-само пиано, пиано и вокал или инструментал пиано и саксофон.  

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0