Верижна катастрофа блокира трафика по пътя Ботевград – Мездра

Верижна катастрофа блокира трафика за часове по международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, като предизвика километрична колона, съобщи местният сайт „БулНюз“.
Инцидентът е станал около 15:30 часа в петък района на разклона за село Ребърково. Ударили са се лек автомобил „Ситроен“, автовоз и ТИР.
Шофьорът на колата, движещ се в посока Мездра, е навлязъл в платното за насрещно движение и се е блъснал челно в автовоз с пловдивска регистрация. След това в тях се ударил турски ТИР.
„Ситроен“-ът е управляван от 58-годишен служител на АЕЦ „Козлодуй“. Той идвал от София и пътувал към централата. По първоначална информация, мъжът задрямал зад волана и затова навлязъл в насрещното.
Автовозът пътувал към Пазарджик, а турският камион се движел в посока Дунав мост ІІ, тъй като изпълнявал курс към Германия.
За щастие при инцидента няма пострадали. Водачите са прегледани от екипи на Спешна помощ, но не се е наложило никой от тях да бъде хоспитализиран.
Нанесени са сериозни материални щети по превозните средства. Те са заели цялото пътно платно докато се извършва оглед.
Трафикът по натоварения участък от международния път е изцяло блокиран, образували са се километрични опашки от автомобили и в двете посоки.
През последните две години движението в пътния участък между Ботевград и Мездра е затруднено, заради разширяването на пътното платно.

Източник: mediapool.bg

The post Верижна катастрофа блокира трафика по пътя Ботевград – Мездра appeared first on Начало.

0
0