Държава увеличава мощностите на електроцентралите си, използващи вносни въглища

Индийското правителство прие Закон за извънредни енергийни ситуации, за да изведе всички внесени въглищни електроцентрали до пълен капацитет. Мерките трябва да стимулират производството на електроенергия на фона на най-тежката енергийна криза в страната от 6 години и нарастващото търсене на електроенергия, което се очаква да достигне 229 GW през летните месеци, пише The ​​Economic Times.

В съответствие със закона ще бъдат пуснати в експлоатация неработещи електроцентрали в щатите Тамил Наду, Гуджарат и Андхра Прадеш с общ капацитет 7 GW. На компаниите им е наредено да отговарят на всички изисквания на станциите за доставка на вносни въглища. В момента индийските топлоелектрически централи, използващи тази суровина, са в състояние да генерират 17,6 GW електроенергия, но произвеждат само 10 GW поради липсата на компенсация за закупуване на въглища от чужбина при повишени цени от 140 USD за тон.

Законът също така предоставя правото на всички индийски щати да купуват електроенергия на търговски цени от борси, за да увеличат достъпността ѝ за потребителите.

Източник: fakti.bg

The post Държава увеличава мощностите на електроцентралите си, използващи вносни въглища appeared first on Начало.

0
0