Единственият начин за възстановяването на Украйна

За възстановяването на Украйна ѝ е необходим план, който да бъде изготвен час по-скоро. „На следващия Европейски съвет в Брюксел ще обсъждам голям общоевропейски план за възстановяване на Украйна“, каза премиерът на Полша Матеуш Моравецки.

Полският премиер смята, че надеждата на украинския народ за възстановяване след войната трябва да бъде подкрепена от „реална основа“. „Тази истинска основа е План Маршал 2 за Украйна“, каза Моравецки. На първо място, най-богатите страни трябва да го финансират, защото „те пропуснаха момента, в който беше възможно да се издигне бариера срещу руската агресия. По тази причина днес те са отговорни за създаването на този план за обновяване на Украйна. Полша също помага за това“, каза Моравецки.

В началото на март Моравецки призова Европейския съюз да приеме пакет от финансова помощ за Украйна. Той предлага да се отпуснат 100 млрд. EUR за възстановяване на инфраструктурата на Украйна.

На 18 март заместник-ръководителят на НБУ Сергей Николайчук каза, че на базата на Международния валутен фонд може да бъде създаден специален фонд за подкрепа на Украйна.

Източник: fakti.bg

The post Единственият начин за възстановяването на Украйна appeared first on Начало.

0
0