Италианският бизнес у нас създава 10% от брутния вътрешен продукт

0

0

Италианският бизнес у нас създава 10% от Брутния вътрешен продукт на България. Италианските компании с инвестиции в страната са с годишен оборот от 5,5 милиарда лева и предоставят 25 000 работни места.

Данните бяха оповестени по време на дискусия, посветена на тенденциите в сферата на предприемачеството и прогнозите пред бизнеса, и организирана по повод 20 години дейност в България на Асоциацията на италианските индустриалци, уточнява БНР.

Отбелязването на годишнината започна с двустранни бизнес срещи под надслова „България и Италия – добри практики в динамична среда“ и подписването на меморандум за сътрудничество между Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и Конфиндустрия България – сдружението на италианското предприемачество у нас.

Освен италианският бизнес в страната, сдружението активно подкрепя и потенциални инвеститори, които се интересуват от нови пазари и възможности.

По време на икономическия форум днес „Рестартирането ново начало, представителите на българо-италианския бизнес ще дискутират перспективите пред икономиката и следкризисното възстановяване.

Сред официалните гости на събитието ще са министърът на икономиката Лъчезар Борисов и италианският посланик в София Стефано Балди, както и Лука Серена, председател на Конфиндустрия Източна Европа.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0