Ключови преговори между Европейския съюз и Индия

Индия се ангажира да постигне бърз напредък в преговорите с Европейския съюз (ЕС) относно споразумение за свободна търговия. „Индия е ангажирана с бърз напредък в преговорите с Европейския съюз за споразумение за свободна търговия“, каза в Берлин индийският премиер Нарендра Моди по време на пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц.

Той добави, че Индия също отдава голямо значение на отношенията с Германия. „Щастлив съм, че първото ми посещение в чужбина през 2022 г. се състоя в Германия. Днес стартираме индийско-германско партньорство за екология и устойчиво развитие. Обявихме създаването на работна група за зелен водород“, каза Моди.

Германия вижда Индия като важен партньор в икономическо и климатично сътрудничество. „При изпълнение на проекти в рамките на нашето партньорство ще отпуснем общо 10 млрд. EUR през следващите години“, каза германският канцлер Олаф Шолц. Той посочи, наред с други неща, необходимостта от сътрудничество с Индия в областта на опазването на климата, възобновяемата енергия, както и „зеления“ водород.

Източник: fakti.bg

The post Ключови преговори между Европейския съюз и Индия appeared first on Начало.

0
0