Методи Лалов бе изключен от „Да, България“ преди да я напусне

Бившият съдия и бивш лидер на групата на „Демократична България“ в общинския съвет в столицата Методи Лалов е изключен от партията си „Да, България“. Новината я съобщи самият той във Фейсбук.

„Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на „Да, България“, че съм изключен от партията“, написа Лалов. Той беше в остър конфликт с ръководството на партията и го обвинява в „клиентелистки практики“.

„С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция. Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на „Да, България“ ще бъде подалия формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева“, казва Лалов.

Въпреки това той казва, че не съжалява, че е напуснал съдебната система, за да се присъедини към „Да, България“ на Кристиан Таков и Мануела Малеева“. Той ще продължи да работи в Столичния общински съвет като независим общински съветник.

Отношенията между Лалов и ръководството на „Да, България“ драматично се влошиха в началото на миналата година. Бившият съдия не бе поставен на избираемо място в листите на „Демократична България“ и на трите парламентарни вота през миналата година, въпреки че бе привличен да помага за провеждане на съдебната реформа.

През октомври 2021 година, точно преди последните избори, Лалов реши да атакува ръководството на „Да, България“ и поиска оставките на ръководството, което бе разчетено от голяма част от партията като удар в гърба в крайно неподходящ момент.

Източник: mediapool.bg

The post Методи Лалов бе изключен от „Да, България“ преди да я напусне appeared first on Начало.

0
0