Москов още чака отговор от Пулев иска ли да е депутат

0

0
Бившият здравен министър Петър Москов регистрира партията си Консервативно обединение на десницата (КОД) за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Този път той няма да се явява сам, а в коалиция с БЗНС на бившия министър на отбраната Николай Ненчев и с „Български демократически форум“ на Жаклин Толева.

Боксьорът Кубрат Пулев обаче все още не е взел категорично решение дали да се включи в политиката и в листата на коалицията, която ще се казва „Национално обединение на десницата“.

„Имахме дълги, учудващо за нас, много дълбоки, много смислени разговори с г-н Пулев и неговия екип. Ние днес направихме своята регистрация и когато, и каквото решение вземе Пулев, ако то е положително, ще се присъедини към нас и ще вървим напред“, каза Москов.

В събота бившият здравен министър отправи покана към Пулев, а ден по-рано загатна за намеренията си да привлече боксьора със статус във Фейсбук:

„Гледах интервю на Кубрат Пулев. Питаха го две неща: какво мисли за изборите и за кого е. Отговорите му на двата въпроса бяха:

1. „Омръзна ми да гласувам за по-малкото зло“.
2. „Аз съм за България!“
Който не разбира колко болка има в първото и колко искрен и дълбок смисъл има във второто, не разбира нищо!
Хайде всички да бъдем като него -“ За България!““

В неделя Москов и Пулев се срещнаха и се очакваше боксьорът да отговори дали иска да бъде лицето на формацията за вота, но все още отговор няма.

Коалицията на Москов с Ненчев не е особена изненада, защото двамата бяха част от вече несъществуващия „Реформаторски блок“ и бяха министри в кабинета „Борисов 2“. На изборите през април БЗНС беше част от коалицията на „Воля“ и НФСБ, която получи 2.37% подкрепа. На местните избори през 2019 година беше с ДОСТ на бившия председател на ДПС Лютви Местан.

През 2014 година Жаклин Толева и БДФ бяха част от коалиция „Десните“, която имаше амбицията да е алтернатива на ГЕРБ и на „Реформаторския блок“. Обединението получи подкрепата на 0.22% от избирателите. На следващите избори Толева и партията вече бяха част от остатъците от „Реформаторския блок“, който пък беше понесъл тежки загуби заради управлението си с ГЕРБ и взе едва 3.14%. На евроизборите през 2019 година пък БДФ беше сред малките партии, с които се обгради ГЕРБ.

През април КОД на Москов бе подкрепена от едва 9415 души или 0.29%. След вота бившият видепремиер и лидер на ВМРО заговори за „патриотично“ обединение и обяви, че разговори се водят и с партията на Москов. В крайна сметка за пореден път бившият здравен министър остана извън „патриотичната коалиция“, в която влязоха ВМРО, НФСБ и „Воля“.

Москов остана министър на здравеопазването в кабинета „Борисов 2“ до предсрочните избори, въпреки че тогавашната му партия ДСБ напусна управлението преди това. Няколко месеца по-късно Москов бе изключен от ДСБ, а през 2019 година създаде собствена партия.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0