Напрежение в Росенец…

Напрежение възникна по обед между протестиращите и полицията в Росенец. Ескалацията съвпадна с началния час на обедните новини на телевизиите. Протестиращите, поканени в акцията на Христо Иванов да плажуват свободно, опитаха да пробият полицейския кордон, който ги разделя от другия протест – на активистите на ДПС.

За кратко полицейската верига бе пробита. На земята бяха съборени полицаи. Протестиращите на „Да, България“, сред които и Васил Гюров, напират да отидат по суша до плажа, но униформените не ги допускат. На място пристигна и бургаският кмет Димитър Николов заедно със самия Христо Иванов. Иванов отиде в Бургас по-рано сутринта, за да търси съдействие от кмета на общината.

Зам.-председателят на ДБ – Иво Мирчев, е сред няколкото арестувани по време на безредиците.

Кметът на Бургас бе замерян с бутилки вода. Той заяви, че е грешка да не бъдат допуснати да отидат на протест на плажа привържениците на Иванов, защото имат разрешение. Разрешение обаче имат и от ДПС. И двата протеста са подали заявления до общината и до полицията.

Директорът на бургаската полиция обаче, комисар Сотиров, беше категоричен, че е длъжен да запази живота и здравето и на двете групи протестиращи и затова няма да пропусне плажуващите протестиращи да продължат до плажа.

„Всичките действия са за да запазим здравето и живота, както на едната група, така и на другата“, каза директорът на ОД МВР-Бургас.

Други участници в акцията на лидера на ДБ обаче стигнаха безпрепятствено по вода с лодки до плажа.

Над 8 хил. членове и симпатизанти на ДПС, предимно от младежката организация на движението, заедно с партийното ръководство и депутатите на партията, се намират в имението на почетния председател Ахмед Доган, а част от тях са около него. Те дойдоха за подкрепа на почетния председател след провокативната акция по вода отпреди няколко дни от страна Христо Иванов.

Източник: Дарик,сн.Нова

The post Напрежение в Росенец… appeared first on Начало.

0
0