Опит за кражба на ток в гр. Лом завърши със смърт Мъж загина докато свързваше къщата си незаконно към мрежата на ЧЕЗ Разпределение

Мъж от гр. Лом загина вчера следобед при кражба на електроенергия от мрежата на ЧЕЗ Разпределение.

Той се е качил на алуминиева стълба и е направил опит да присъедини незаконно къщата си към проводниците на електроразпределителната мрежа, която осигурява електрозахранване на сградите в района.

Мъжът е поразен от електричество и е загубил живота си. Месец по-рано, при проверка от страна на дружеството, е съставен констативен протокол за кражба на електроенергия на същия потребител.

Служители на ЧЕЗ са оказали необходимото съдействие на органите на МВР, извършили са преустановяване на електрозахранването и са обезопасили мястото незабавно, с цел безпрепятствено провеждане на следствените действия.

Кражбите на електроенергия и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват не само ЧЕЗ, но и крайните потребители, тъй като причиняват прекъсвания на електрозахранването, чести аварии и повреждане на електроуреди.

Често обаче посегателствата застрашават и отнемат човешки животи. За кражбите на ток чрез прикачване към мрежата се използват всевъзможни способи, проводници и проводими материали, както и елементи за прикриване на нарушенията и отвеждане на електричеството до потребителите, което от своя стара носи изключително големи рискове за живота и здравето на хората, които ги използват, както и всички в близост.

За съжаление подобни престъпления често остават ненаказани. Необходими са строги наказателни мерки и ефективни присъди.

Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на посегателствата, води до необходимостта за третирането им като сериозни престъпления.

В момента на практика няма санкции, които да имат възпиращ ефект за нарушителите.

Само от началото на 2020 г. са установени 2596 кражби на електроенергия, като по-голямата част от тях са за прикачване към електроразпределителната мрежа.

Сн: архив

The post Опит за кражба на ток в гр. Лом завърши със смърт <br/> <span style=’color:#666663;font-size:16px;’>Мъж загина докато свързваше къщата си незаконно към мрежата на ЧЕЗ Разпределение</span> appeared first on Начало.

0
0