Родители се обявиха против присъственoтo обучение на децата от 1 до 4 клас

Срещу връщането на учениците от 1 до 4 клас в училище и децата в детските градини от 4 януари се обявиха от Science in the Crisis и Родители за безопасно образование.

Подобно решение в условията на реалната епидемична обстановка пряко излага на огромен риск живота и здравето на голяма част от българските граждани. Това се посочва в отворено писмо на двете организации до министъра на образованието Красимир Вълчев и до здравния министър Костадин Ангелов.

Твърденията, че децата нямат основен принос за разпространението на COVID-19 и че отварянето на училищата не представлява опасност, лесно могат да бъдат оборени, защото заключения въз основа на натрупана до момента информация в света сочат обратното, изтъкват двете организации.

Учениците от 5 до 12 клас  ще се обучават дистанционно от 4 до 31 януари 2021 година, припомнят от Министерството на образованието и науката.

От ведомството уточняват, че решението е взето поради необходимостта от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19,пише труд.

The post Родители се обявиха против присъственoтo обучение на децата от 1 до 4 клас appeared first on Начало.

0
0