Свършват бутилките за бира

Великобритания е изправена пред недостиг на стъклени бутилки за бира заради покачващите се цени на енергията, пише вестник Scotsman, цитирайки Джули Дън, директор на Dunns Food and Drinks, един от най-големите търговци на едро в Шотландия.

Предупреждението за възможен недостиг на бутилки дойде, след като представители на германската бирена индустрия казаха, че страната може да се сблъска с недостиг на бутилка това лято. „Нашите доставчици на вино и спиртни напитки от цял ​​свят са изправени пред непрекъснати предизвикателства, които ще имат обратен ефект. В резултат на това все по-малко бира ще виждаме по рафтовете във Великобритания“, каза Дън.

Тя отбеляза, че стъклените съдове заемат много важно място в бирената индустрия и докато някои производители ще преминат към кенове, за да осигурят необходимите доставки, други ще се сблъскат с обезценяване на марката, което неминуемо ще доведе до допълнителни разходи за потребителите на бира. „Продаваме огромни количества бира от Германия, така че очаквам в близко бъдеще да усетим осезаем шок“, добави тя.

Бирата е най-популярната алкохолна напитка във Великобритания. През изминалата година британците са изхарчили 7,1 милиарда паунда за нея.

Източник: fakti.bg

The post Свършват бутилките за бира appeared first on Начало.

0
0