Семейството на Стефчо от Кардам заживя в нова къща

Петете деца от семейството на загиналия Стефчо от Кардам вече ще живеят в нова къща с баба си и дядо си, след като майката избяга от дома, а бащата е в затвора.

Благодарение на дружните усилия на близки, познати и доброволци, фамилията ще се настани в новия дом. Парите са събрани от дарения в кутии.

“Днес капарирахме къща с двор за петте деца от Кардам и техните баба и дядо. Сумата за закупуване на имота вече е събрана благодарение на вас, а нотариусите освен че дариха лични средства ще изповядат сделката в района благотворително за тяхна сметка”, написа в социалните мрежи адвокат Петър Николов от Варна, който е част от доброволците в инициативата.

Преди дни съдът в Ген. Тошево остави петте деца, чието братче почина от отравяне с препарат против гризачи, за отглеждане при бабата и дядото.

След трагедията в семейството, майката – Росица Маринова заряза близките си и според запознати е отишла при овчар, с когото има връзка,пише лупа.бг.Бащата на децата, Мирослав пък, излежава присъда във варненския затвор.

На 24 февруари той бе доведен в съда, за да даде съгласието си децата да бъдат настанени при родителите на бившата му съпруга до навършване на пълнолетие.

Бабата на децата разказва, че майката, която изчезна още на 10 декември, питала настойчиво за детските надбавки, но не и за здравето на рожбите си.

След трагедията, семейството трябваше да напусне жилището, където се отрови едно от децата, и където е живеело в мизерни условия. По-късно съседка предостави къщата си на Стоянка и децата докато успеят да си стъпят на краката.

Четири месеца по-късно те ще влязат в собствен дом, благодарение на усилията на хора, взели присърце съдбата на семейството от Кардам.

Децата – три момичета на 4, 7 и 11 г. и две момчета – на 5 и 13 г., в момента са добре.

Стоянка с радост се грижи за тях и се старае нищо да не им липсва. Добри хора помагат с дрехи и обувки, споделя бабата.

The post Семейството на Стефчо от Кардам заживя в нова къща appeared first on Начало.

0
0