„Техномаркет България“ ЕАД: Редовно обслужваме кредита си към ББР

„Техномаркет България“ ЕАД плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България и работи изцяло на светло. Това обяви водещата компания в продажбата на електро-домакински уреди в писмо до икономическия министър Кирил Петков.

Кредитната експозиция към Българската банка за развитие е надлежно обезпечена, съобразно изискванията на банката и се обслужва редовно и в срок, ведно със съпътстващите банкови такси и комисионни. Към момента „Българска банка за развитие“ АД е основен оперативен банков партньор на „Техномаркет България“ ЕАД, като дружеството насочва изцяло паричните си потоци по сметките си в банката, уточняват от дружеството.

„Дружеството винаги е било коректен партньор на държавата, като очаква от институциите адекватно отношение, в защита на българския бизнес. С оглед на изложеното Ви уверяваме, че „Техномаркет България“ ЕАД, като водеща компания в сектора за продажба на потребителска техника, няма да позволи публичното разпространяване на спекулации да накърни търговската ѝ репутация.”, обяви още компанията.

„Техномаркет“ излезе с категоричен отговор по повод опитите на служебния икономически министър Кирил Петков за внушения и спекулации около кредитите от ББР.

Ето официалната позиция на фирмата:

Дружеството “Маркет Инвестмънт” АД е едноличен собственик на капитала на „Техномаркет България“ ЕАД – първата и една от водещите ритейл вериги за продажба на потребителска техника с най-голямата магазинна мрежа в страната.

Търговската и финансова стратегия на „Техномаркет България“ ЕАД е детайлно разработена от мениджърския екип, като основният фокус е върху:

развитие на актуален, широк и балансиран асортимент, включващ както традиционните, така и най-новите продукти в сферата на потребителската електроника.

развитието на франчайз концепцията, като модел за управление на обектите, позволяваща реализиране на отлично клиентско обслужване и висока икономическа ефективност;

развитието на собствения бранд Neo;

новаторска маркетинг програма;

развитие на онлайн канала за продажби;

цялостен ръст в продажбите и реализиране на оперативна печалба.

За постигането на така поставените цели важно значение има цялостното банково обслужване на дейността на „Техномаркет България“ ЕАД от страна на „Българска банка за развитие“ АД.

Кредитната експозиция към банката е надлежно обезпечена, съобразно изискванията на банката и се обслужва редовно и в срок, ведно със съпътстващите банкови такси и комисионни. Към момента „Българска банка за развитие“ АД е основен оперативен банков партньор на „Техномаркет България“ ЕАД, като дружеството насочва изцяло паричните си потоци по сметките си в банката.

„Техномаркет България“ ЕАД плаща редовно и без забава данъчните си задължения в България и работи изцяло „на светло“, като осигурява стотици работни места, повишава заетостта и благодарение на иновативната си франчайз концепция за управление на магазините и многото партньори в страната и зад граница, развива на практика и дребния бизнес и предприемачеството в България и то при тежки икономически условия, предизвикани от пандемията от COVID-19. В този смисъл дружеството винаги е било коректен партньор на държавата, като очаква от институциите адекватно отношение, в защита на българския бизнес.

С оглед на изложеното Ви уверяваме, че „Техномаркет България“ ЕАД, като водеща компания в сектора за продажба на потребителска техника, няма да позволи публичното разпространяване на спекулации да накърни търговската ѝ репутация.

Заявяваме също, че няма да участваме в неконструктивни срещи, преследващи единствено извличането на политически предизборни дивиденти.

Борис Захариев, Изпълнителен директор Маркет Инвестмънт АД

Източник: fakti.bg

The post „Техномаркет България“ ЕАД: Редовно обслужваме кредита си към ББР appeared first on Начало.

0
0