ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в област Враца Ръководството на компанията се срещна с областния управител Малина Николова

                                                                                                                                                                ЧЕЗ Разпределение България инвестира 2,1 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Враца.

Всички по-значими обекти бяха представени на областния управител Малина Николова от ръководството на компанията на среща, проведена на 8 октомври.

Един от най-мащабните проекти на дружеството в областта е модернизацията на възлова станция Елисейна, в която дружеството инвестира 150 000 лв. Новата телемеханика позволява незабавно захранване при нужда на селата – Ребърково, Люти брод, Игнатица, Зверино, Елисейна, Очин дол и др. от подстанция Бов.

Инсталираните дистанционно-управляеми апарати ще дават възможност от мрежата да се изключват само повредените участъци, а всички други места да остават незасегнати при авария. Извършена е реконструкция и на електропровод „Веслец“, който доставя електроенергия на Боденец, Крапец, Върбешница, Руска Бела. Ремонтът е основен, с подмяна на проводници, изолация и смяна на стълбове.

В община Мездра се работи по електропровод „Чукари“ и по мрежата в селищата  Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Люти дол, Зверино. Реконструкция е в ход и по електропровода, който захранва селата в община Роман.

ЧЕЗ Разпределение изгради два нови трафопоста в град Враца на обща стойност 100 000 лв. Близо 200 хил. лв. вложи компанията в рехабилитация на кабели във Враца, Криводол и Козлодуй.

Продължава работата по извършване на просеки в населени места по цялата територия на област Враца.

Дейностите за рехабилитация на мрежата и кастрене по електропроводите ще  се извършват усилено до по-късно тази година, за да може ЧЕЗ Разпределение да навакса пропуснатото време за периода на извънредното положение. През този период дружеството беше изключително ограничено в работата си, тъй като не можеше да извършва планирани прекъсвания на електрозахранването.

Изпълнението на всички обекти за подготовка на мрежата за зимния сезон обаче водят до кратковременни оперативни изключвания или до планирани прекъсвания с цел защита на живота и здравето на служителите.

На срещата на ръководството на ЧЕЗ Разпределение в Областна администрация Враца бяха представени сигнали и запитвания от всички общински кметове в областта, като дружеството отговори на конкретни въпроси и се ангажира за своевременни мерки, където това е необходимо.

Отбелязани бяха и усилията на компанията за активно съдействие на инвеститори и изпълнители на два от стратегическите обекти, осъществявани на територията на Област Враца през тази година – газопровод Балкански поток и скоростен път Мездра – Ботевград, за реализиране в най-кратки срокове на дейности, свързани с осигуряване на електрозахранване на обектите, както и на прилежащи съоръжения.

 

 

 

The post ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в област Враца <br/> <span style=’color:#666663;font-size:16px;’>Ръководството на компанията се срещна с областния управител Малина Николова</span> appeared first on Начало.

0
0