Шезлонгите и чадърите стават безплатни, масите в заведенията на 1,5м. разстояние

Разстоянията между масите в откриващите в четвъртък заведения да е 1.5 м., а не 2.5 м.
Ще се прилага използването на талони или купони, познати като „ваучери“ за туризма с конкретно предназначение за различни услуги. Групите от хора, които ще имат достъп до тях и начина им на приложение ще бъде допълнително обсъдени. Размерът и други подробнсти на ваучерите ще предстои да стане ясно. Това каза на извънреден брифинг след Коалиционния съвет в Министерски съвет съпредседателят на Обединени патриоти. Валери Симеонов.
Той обощи постигнатите споразумения на Коалиционния съвет днес, които касаят бизнеса в условията на пандемията.
Едно от важните предложения за стимулиране на бизнеса е намаляването на отстоянието между масите в откриващите утре заведения на открито. „2.5 м е много голямо разстояние и прави работата на заведения и ресторанти нерентабилно. Трябва да е 1.5 м“, заяви Симеонов.
Той разкри, че шезлонзите и чадърите по всички плажове по Черноморието трябва да са безплатни, за да се стимулира вътрешния туризъм.
Удължава се и срокът за строителство – от 15 май той се премества до 15 юни. „Така или иначе преди това няма да започне летния сезон, няма смисъл да ограничаваме строителите“, заяви съпредседателят на Обединени патриоти,пише канал3.
От 1 юли да се отвори туристическия сезон и да има достъп до Черноморските курорти. Ако се развият неблагоприятно нещата – може и август. Но ние имаме готовност да предоставим ваучерите още в началото на туристическия сезон.
Идеята е да помогнем на целия бранш.

The post Шезлонгите и чадърите стават безплатни, масите в заведенията на 1,5м. разстояние appeared first on Начало.

0
0