Щабът: 14 души са оздравели от коронавирус

Новите регистрирани случаи днес са 8, всички те са от София. В столицата установените лица са 214. Общият брой в страната е 346 души с положителни проби за коронавирус. Направени са повече от 7 000 проби досега. На болнично лечение са 125 души, 14 души са оздравели, а 13 са в интензивен сектор – интубирани. Средната възраст на починалите е 66 години. Това съобщи началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден.

„Смърните случаи са 8. След брифинга сутринта стана ясно, че е починала жена на 51 години в Благоевград“, добави той.

Единият мъж от новите установени днес, се е завърнал от Испания през Германия, като в Германия е дал положителна проба и е получил телефонно обаждане, че има положителна проба, която е потвърдена в България и той вече е със симптоматика.

До момента 17 медици са дали положителни проби за новия коронавирус.

„От Пещера двама са изписани за домашно лечение. Нямат отрицателни проби, но са с добри показатели. Днес са изследвани 276 проби, очакват се от референтната лаборатория и от Стара Загора“, каза още Мутафчийски.

„Тези, които са излекувани, се предполага, че са изградили имунитет, въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени“, добави Мутафчийски.

„Допускаме, че заразените са повече. Откриваме 2 на 11, според американците„, обясни шефът на ВМА./Дарик

The post Щабът: 14 души са оздравели от коронавирус appeared first on Начало.

0
0