39% от гражданите се информират за ваксинацията срещу Covid от официални източници

39% от гражданите се информират за ваксините и ваксинацията срещу Covid-19 от официални източници като Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по лекарствата, регионалните здравни инспекции, сайтовете https://plusmen.bg/ и https://coronavirus.bg/. Това показват резултатите от анкета на тема „Откъде се информирате за ваксините и ваксинацията срещу Covid-19?“, публикувана на сайта https://plusmen.bg/ в периода от 29 март 2022 г. до 20 април 2022 г. Тя се реализира в рамките на информационната кампания „+ мен“ на Министерството на здравеопазването за ползите от ваксините и ваксинацията срещу Covid-19.

21% от гласувалите отбелязват, че информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 получават от международни организации и здравни институти, 14% – от телевизията, радиото и вестниците, 9% – от интернет новинарски сайтове. Най-нисък е процентът на гражданите, които посочват като източници на информация общопрактикуващ или наблюдаващ лекар, и близки и приятели – съответно 4% и 2%. В анкетата са се включили 195 души.

Новата анкета, публикувана на сайта, е на тема „Каква според Вас е причината за намаляващия интерес към ваксинацията срещу Covid-19 в страната?“. Хората могат да посочат един от следните отговори: отпадането на извънредната епидемична обстановка; други теми, които ангажират общественото внимание в момента; намаляването в броя на новите случаи; повечето хора преболедуваха и вярват, че са защитени; убеждението, че пандемията е приключила или друго. Към 27 април най-много от гласувалите са отбелязали като причината за намаляващия интерес към ваксинацията срещу Covid-19 убеждението, че пандемията е приключила.

Източник: mediapool.bg

The post 39% от гражданите се информират за ваксинацията срещу Covid от официални източници appeared first on Начало.

0
0